Nyheter

Texas: Legalisering av hampa bra för cannabisbrukare

Nyligen legaliserades odlingen av hampa federalt i USA, när delstaten Texas då skulle reglera det hela i delstatlig lag så fick det oväntade konsekvenser.
Flera åklagare har efter lagens införande lagt ned åtal som rör innehav och bruk av cannabis. Anledningen är att labbtesten som normalt används endast konfirmerar om substansen innehåller cannabinoider.

Lagstiftarna är nu smått panikslagna och försöker övertyga alla att det minsann inte handlar om en avkriminalisering av cannabis. Åklagare från flera stora städer svarar att följderna är en självklarhet. Nu måste mer avancerade tester genomföras och det handlar även om rättssäkerheten. Det måste helt enkelt säkerställas att det är cannabis, inte hampa.

Dessutom finns det varken resurser eller ens tillräckligt många avancerade labb som kan hantera större mängder till låga priser. Åklagarnas syn på saken har lett till att cannabisrökare i klammeri med rättvisan fått det överraskande beskedet om att utredningen blivit nedlagd. Det här i en delstat som är känd för hård kontroll och kännbara straff för små mängder cannabis.

Yeehaw!

Länkar:
Texas Legalized Hemp, not Marijuana, Governor Insists as Prosecutors Drop Pot Charges

Law legalizing hemp in Texas is having unintended consequences in criminal marijuana cases

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.