Nyheter

THC ger lugn mage

Den syntetiskt framställda THC:n Dronabinol hjälper mot ofrivilliga rörelser  i tarmpaketet hos IBS-sjuka, d v s de som diagnosticerats med Irritable Bowel Syndrome, eller på svenska- irriterad tarm. Även om den svenska termen kan låta förminskande, så lider många av de drabbade av svåra buksmärtor och kramper.

Forskare i Rochester, Minnesota undersökte 75 patienter med tre olika varianter av IBS i ett slumpmässigt placebotest. Syftet med undersökningen var att utröna om cannabisen hade någon effekt på de fastande försökspersonernas peristaltik, d v s tarmrörelser. Deras slutsats blev att Dronabinol kan ge lindring till patienter som besväras av alltför snabb transport (läs diarré) av den halvsmälta födan i tarmkanalerna.
Studien finns publicerad i specialmedicintidskriften Gastroenterology.

Länkar:

Synthetic THC Reduces Motility In Patients With Irritable Bowel Syndrome

Cannabis gör magen glad

Cannabis är medicin för tarmarna

Pharmacogenetic Trial of a Cannabinoid Agonist Shows Reduced Fasting Colonic Motility in Patients with Non-Constipated Irritable Bowel Syndrome.

Irritable bowel syndrome relief using CBD rich Sour Tsunami strain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.