Staffan Blyberg
Nyheter

THC i kroppen- friades ändå

18-åringen blev bjuden på en hemrullad cigarett av en afghansk man på krogen i Sundsvall. Han tyckte att den smakade för starkt och lämnade tillbaka den efter några bloss. Han greps av polis och avkrävdes ett urinprov, eftersom han uppvisade tydliga tecken på att vara påverkad.

Sundsvalls tingsrätt ansåg inte att narkotikabrott kunde styrkas, eftersom de inte var övertygade om att 18-åringen”med uppsåt brukat hasch eller cannabis”. och ogillade därför åtalet för ringa narkotikabrott. Kammaråklagare Staffan Blyberg (på bilden) blev inte glad. Han menar att domen kan få stora och, enligt honom, ödesdigra konsekvenser. -Det här medför att det i praktiken inte går att fälla någon för narkotikabrott, om vederbörande nekar, säger han. Blyberg avser att överklaga domen.

Glädjande nog förefaller det som om svenska domstolar i allt högre utsträckning skulle respektera beviskraven och rättigheterna hos de som står anklagade för narkotikabrott, vår nitiska lagstiftning till trots.

Så om det stämmer att du ovetandes fått smaka på en joint av en främling eller varit över i fria Danmark å smögat så var noggrann med att säga det till Kling & Klang. Kom ihåg att köp av cb är olagligt i Danmark vilket du kan åka dit på väl hemma.

Länkar:

Frias trots cannabis i kroppen

Åklagaren rasar mot den friande domen

One Reply to “THC i kroppen- friades ändå

  1. ”… eller varit över i fria Danmark å smögat så var noggrann med att säga det”

    Hur menar ni, att röka cannabis är väl olagligt i Danmark med? Det är väl bara om man till exempel har rökt cannabis i Amsterdam som det är okej att ha THC-syra i urinet när man kommer tillbaka till Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.