Nyheter

The Independent stöder legalisering

…är det senaste tillskottet bland rikstäckande tidningar i Storbritannien som stöder kravet på att droger ska legaliseras.

Den 26 augusti skrev man på ledarplats att så länge det i USA finns en efterfrågan på droger (och USA är världens största illegala drogkonsument), så kommer de mexikanska drogkartellerna också att tillgodose denna. Mexiko delar en över 320 mil lång gräns med USA och eftersom sannolikheten för att amerikanerna plötsligt skulle tröttna på droger är lika med noll, så kommer även fortsättningsvis kokain, heroin, cannabis och methamfetamin att fortsätta välla in i landet via Mexiko.
Därför frågar man sig på ledarplats i tidningen: -Varför inte legalisera drogerna?

 

 

Bland de engelska dagstidningarna har nu The Observer, The Guardian samt People (tidigare Sunday People) tagit ställning genom att i sina ledarartiklar uttrycka en kritisk hållning till kriget mot droger och istället stödja tanken på legalt reglerade droger.
Dessutom har skotska Daily Record i sin blogg konstaterat att ”Time is right for drug debate”.

Länkar:

Leading article: Mexico’s stark reminder of the cost of prohibition

Johann Hari: Violence breeds violence. The only thing drug gangs fear is legalisation

Time is right for drug debate

A unique chance to rethink drugs policy

Mexico sees sense in war on drugs

Time for new look at drugs laws


 


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.