Nyheter

Tjeckien: Polis vill använda cannabisbeslag till behandlingar

Den tjeckiska polisen föreslår att man ska kunna använda beslagtagen marijuana i medicinskt syfte, för att behandla patienter i behov av plantmedicinen. Det tjeckiska justitiedepartementet har inga invändningar. Den beslagtagna marijuanan uppgår årligen till ungefär 400 kg.

Till en början hade tjeckerna planer på att importera cannabis från Nederländerna, men nu förefaller politikerna vilja nedbringa sina kostnader genom att istället använda beslagtaget gräs från den svarta marknaden till behandling av behövande medicinska marijuanapatienter som lider t ex av Parkinsons eller multipel skleros.

 

Fler och fler av tjeckiska myndigheter och politiker förefaller nu vara välvilligt inställda till tanken att legalisera medicinsk användning av cannabis, så kanske det här väcker tankar om hur lagstiftningen ska kunna förändras hos en del beslutsfattare?

 

Nödvändig debatt
Även om det här arrangemanget knappast kan tillgodose en jämn och säker ström av marijuana (och därmed inte är en idealsituation för behövande patienter), så öppnar företeelsen i alla fall för en nödvändig debatt om medicinsk marijuana.
Förhoppningsvis kan detta leda till legalisering av medicinsk cannabis i ytterligare ett europeiskt land.
Visserligen har Tjeckien redan avkriminaliserat mindre innehav av droger för eget bruk, men just på den medicinska cannabisfronten tycks det behövas en nytändning för att få igång legaliseringsdebatten igen.

Länkar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.