Nyheter

Tror verkligen Mp på det narkotikafria Sverige?

I helgen genomförde Miljöpartiet sin kongress i Västerås. Enligt läkaren och miljöpartisten Arvin Yarollahi så antog man en viktig ändring i partiprogrammet. Skrivelsen rör narkotikapolitiken och lyder ”att ändra fokus från straff till vård”.

På sin blogg skriver han att den repressiva narkotikapolitiken i Sverige ej har haft önskad effekt, snarare motsatt med stigmatisering och tyvärr ökat missbruk samt stegrande narkotikarelaterad dödlighet som följd.
Arvin sa själv till oss i ett mail att de har beslutat om mer evidens och fokusändringen men att det inte innebär avkriminalisering eller legalisering.

Men då kan man fråga sig hur detta ska uppnås utan att skrota konsumtionsförbudet, dvs att personer med problematiskt bruk kan riskera fängelse vid kontakt med myndigheter? En annan intressant fråga är om det pragmatiska miljöpartiet fortfarande kan tro på det politiska målet om ett narkotikafritt samhälle i o m detta ställningstagande?

Nog är det väl uppenbart för de flesta att den ”politiska konsensusen” som knarkkrigare så gärna och ofta refererar till, går mot en säker död!?

Länkar:

Kongressen, vinster och narkotikapolitik

Nästa parti att ge upp det narkotikafria Sverige?

Svensk narkotikapolitik ett sjunkande skepp

Trött på knarkkriget – Rösta Pirat!

Legalisering inget konstigt för unga politiker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.