Nyheter

Tyskland: Domslut tillåter egenodlad medicinsk cannabis

Det är Supreme Administrative Court of Munster som den sjunde december 2012 kom fram till att patienter som behöver medicinera med cannabinoider kan få odla lagligt i hemmet. 

Beslutet gäller dock inte alla, för att erhålla tillåtelse från Federal Institute for Drugs and Medical Devices (BfArM) så måste patienter ha en medicinsk åkomma där cannabismedicinering inte går under sjukförsäkringsskydd. T ex så behöver tyska MS-patienter inte betala för Sativex som används mot muskelspasmer.

Domstolen konstaterade att om inget ekonomiskt alternativ finns för medicinering så måste (BfArM) överväga att ge patietenten tillåtelse, i form av en licens, som ger denne rätt att odla sin medicin i hemmet. 

Än är denna jurudiska process ej klar och enligt IACM kan det ta långt tid innan patienter faktiskt kan ansöka om licenser hos myndighen.

Länk:

Germany: Under strict conditions patients may grow cannabis, Supreme Administrative Court rules

Tyskland: Generella avslag på odling av medicinsk marijuana ogillas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.