Nyheter

Tyskland: Politiker röker joint i TV

Martin Lindner heter en tysk politiker som skapat smärre rubriker genom att i torsdags kväll röka en joint i en tysk talk-show på TV.
Eftersom Lindner är högt uppsatt inom det tyska liberala partiet FDP, som ingår i koalitionsregeringen med bl a Angela Merkel, så väckte händelsen en del irritation i vissa kretsar.

Martin Lindner är biträdande chef i FDP:s parlamentariska grupp och var på torsdagskvällen inbjuden till Benjamin von Stuckrad-Barre’s talkshow på Tele 5. Programledaren bjöd gästen på en handrullad cigarett som han påstod var en marijuanajoint.

Trodde inte det var en joint
Lindner sniffade misstänksamt på den och förklarade att han inte trodde på påståendet. von Stuckrad utmanade honom att testa sannings- (och den ev THC-halten) genom att följa med ut på balkongen som byggts i anslutning till studion och prova själv. Martin Lindner accepterade erbjudandet och kunde efter ett långt och ingående bloss konstatera att det nog trots allt handlade om en marijuanajoint. (Även om han påstod att effekten uteblev).
http://www.youtube.com/watch?v=BK1w5o8CTwo

”Idealisk talkshowgäst”
Detta bekräftades av såväl programproducenten som programvärden Stuckrad-Barre, vilken ansåg att Martin Lindner visat sig vara ”den idealiske talkshowgästen”.

Även om mindre mängder cannabis är tillåtna att inneha för eget bruk på olika håll  i Tyskland, så är frågan om öppen legalisering fortfarande kontroversiell.

FDP kluvet i frågan
Såväl FDP som de konservativa kristdemokraterna motsätter sig kraftigt t ex det förslag från Vänsterpartiet som i januari ville tillåta marijuanacaféer efter holländsk modell. Men det finns vissa element inom FDP som gärna skulle se en legalisering av cannabis. Partiets ungdomssektion pläderade så sent som i fredags offentligt för att cannabis ska placeras i samma kategori som alkohol och nikotin.

Inte imponerad
Någon som inte alls tycks vara imponerad av Lindners offentliga cannabisrökande är dock den tyska drogansvariga ministern  Mechthild Dyckmans, även hon medlem i FDP:

-Att bagatellisera droger, som skedde genom Lindners upptåg i TV, är att sända fel signaler, tycker hon.

Som våra minnesgoda läsare kanske minns, rapporterade vi tidigare om hur cannabisaktivister under ledning av en känd politiker inför polisens blickar på ett liknande sätt rökte marijuana offentligt framför det polska parlamentet, så vem vet; kanske är det här en ny trend i legaliseringssträvandena..?

Länkar:

German Politician Inhales on Live TV

German Politician Smokes Cannabis on Live Television

Polacker vill legalisera

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.