Nick Clegg (LibDem)
Nyheter

UK: Forskares råd till politiker om narkotika

I England har regeringens vetenskapliga råd för narkotika; Advisory Council on the Misuse of Drugs nyligen publicerat en rapport. Den ifrågasätter bl a hur ungdomar informeras i kampen mot droger.

Det ACMD varnar för är att drogpreventionen från myndigheter och skola, Polisens roll i detta och massmedias drev inte kan förändra beteenden, det kan t o m ha motsatt effekt och orsaka mer problem.

I veckan surrade brittisk media om superkända affärsmannen Richard Branson och biträdande premiärministern Nick Clegg som vill avkriminalisera cannabis. Nu är det dags att bryta den onda cirkeln! Kan det kanske bli en valfråga i kommande valet?

Tänk hur korkat det är med effekterna av knarkkriget. Det vi i Sverige så gärna spenderar resurser på kan vara kontraproduktivt och leder förmodligen till mer problem, och kostnader.

Länk:
Anti-drugs lessons are counter-productive, Government’s drug experts tell Theresa May

UK should begin decriminalising drugs, say Richard Branson and Nick Clegg

Prevention of drug and alcohol dependence (Rapporten)

Circulus vitiosus

One Reply to “UK: Forskares råd till politiker om narkotika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.