Nyheter

UK Hemp Expo: Mässa i London för cannabisindustrin och stoners

UK Hemp Expo är en mässa för stoners av stoners. I den cannabisdoftande mässhallen tävlar entreprenörer och ideologer om besökarnas uppmärksamhet. Några är väldigt modiga, vid vissa bås delar besökare och utställare på en joint trots att det är olagligt här i England.

I mässans namn ingår ordet hampa istället för cannabis och det är kanske för att slippa juridiska problem. Väl på mässan ser man inte mycket information om bruksodling förutom i båsen som tillhör aktivistorganisationer som Legalise Cannabis Alliance och Encod. En tillverkare av hampakläder och skönhetsprodukter med namnet Braintree Hemp berör i sitt bås också de ekonomiska och ekologiska fördelarna med cannabisplantan eller industrihampa som vi svear säger.

Trots att PM Gordon Brown pratar om en tilltuffning av cannabislagar i England så lever och frodas den legala cannabisekonomin vilket alla som besöker denna mässa snabbt inser.

Röker man lite och blundar så känns det nästan som Amsterdam vilket kanske inte är så underligt med tanke på att det står kostymklädda holländare i nästan alla bås.

På mässan så förstår man att legal cannabisindustri från Holland och Spanien expansivt erövrar resten av Europa! Coffee shops i Sverige 2020?

Under mässan var det ett par produkter som verkade extra intressanta.

 

 

Vapbong

Vaporizer möter joint. Vaporbong ser ut som ett litet provrör med ett mindre rör inuti. I det lilla röret placerar man ynka 0.1-0.3 gram av valfri ört i en liten korg. Utifrån eldar man sen på med en stormtändare i några sekunder.

Därefter kan man ta några bloss med synlig ånga och mycket bra smak. Enligt tillverkaren räcker en laddning till ca 12 bloss. Med produkten medföljer det en diskret behållare formad som en spritpenna.

Den som ser en crackrökare med brända läppar framför sig kan tänka om. Det är inte tal om att slicka lågan. Faktum är att det är mycket mer hälsosamt då den endast gör ånga av materialet. Man eldar längst ut på glasröret och det kommer alltså inte in någon gas till kammaren som fylls av ånga.

Vi fick pröva den med lite SPICE och det var kärlekt vid första puffen. Den blir inte varm och som vanligt vid vaporisering smakar det mycket och gott. Perfekt för hälsosamt cannabisintag i naturen.

Annons:
Vaporbong 480 SEK från EveryoOneDoesIT (frakt inkluderad)

Om Vaporstar

Vaporstar er en bong med en stor trattformad kopp i trä och metall att placera materialet i. En låga hålls ovanför koppen och passerar tratten vid insug. Ett litet hål i tratten minskar temperaturen innan materialet värms upp. Bongen fylls med en tunn rök som åtminstone marknadsförs som ånga.

Bild från vaporstar.co.uk
Bild från vaporstar.co.uk

Vi fick prova prylen och gillade verkligen hur den fungerade. Frågan är hur mycket bong respektive vaporiser det är, eller kanske mer viktigt, genererar den likt en vaporizer konstaterat mindre skadlig ånga eller är det ändå som rök från pipor och bongar? Enligt tillverkaren så brinner all butangas upp långt innan bongen fylls på med ånga och det som verkligen talar för produkten är det låga priset och enkelheten.

Tillverkaren menade även att den speciella koppen är enkel att använda till andra bongar eller liknande mackapärer som skapas i innovationens rus.

Annons:
Vaporstar 300-400 kronor inklusive frakt. Priset beror på om bong ingår eller ej. Från EveryOneDoesIT.

Om Secret Jardin

Grow room’s eller tält är färdiga odlingsutrymmen som har fästen, in- och utgångar för ventilation samt el. Det finns flera olika märken på marknaden och alla är ganska dyra. Frakten på dessa klumpiga produkter kan innebära en slutnota på flera tusen kronor för ett eget inomhusväxthus (HUS!).

I ett undangömt hörn fanns en ganska häftig monter. Den franska tillverkaren Secret Jardin vinner bloggens utmärkelse bästa bås och det med en relativ låg budget. Den såg ut som en pyramid. Byggstenarna var deras egna upplysta ”odlingsgarderober” staplade på varandra både stående och liggande. I en av deras jumbomodeller satt företagets representanter vid ett fikabord.

I nedmonterat format går deras odlingstält alldeles utmärkt att transportera i en väska. Att montera tälten går snabbt och det behövs inga verktyg. Inuti är tälten klädda med reflektiv mylar och har man redan kringutrustningen som lampa, fläkt och krukor är det är det bara att tuta och köra.

Deras minsta modell DarkRoom DR40 har måtten 40cm x 40cm x 120cm och enligt företagets representant så är den perfekt för moderplantor i större odlingar men också passande för hemmaodlingar med en till två plantor. Precis som de större modellerna hade den alla finesser för ventilation och el.

Tänk på att odling av cannabis i Sverige är olagligt! Dessutom så kan avancerade och välbyggda setups kanske vara ett minus i en ev rättsprocess. I polisens PR om tillslag så talas det i alla fall gärna om avancerad utrustning och professionellt utförande.

DR40 kostar endast tusen kronor inklusive frakt till Sverige från holländska Online Growshop Aliën – DarkRoom.

Om SPICE och Smoke

Dessa trendiga örtblandningar med namn som Spice och Smoke marknadsförs som lagliga alternativ till cannabis. På mässan provade vi olika och det känns som att dessa produkter mest duger till ersättning av tobak i joints. Inte direkt psykedeliskt alltså. Sen verkar försäljare ha svårt att förklara vad blandningarna verkligen innehåller eller hur det fungerar. Det känns som att köpa rökat i säcken eller hur?

Länkar

Officiell hemsida: UK Hemp Expo 2008
VapBong filmklipp
Vaporstar filmklipp
Secret Jardin: Hemsida & DarkRoom folder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.