Nyheter

UK: Känd jurist tänker till!

Den ansedde juristen Nicholas Green vill avkriminalisera eget bruk

Droger är en het politisk potatis, konstaterar Nicholas Green från det brittiska Advokatsamfundet i sin rapport från den 29 juni i år. Drogrelaterad brottslighet kostar cirka 13 miljarder pund om året, vilket motsvarar ungefär 105 000 000 000 kr.
Nicholas Green anser att en avkriminalisering av eget personligt drogbruk skulle lösa många problem som plågar det brittiska rättssystemet.

 

 

Alltfler bevis för att en avkriminalisering av personligt bruk skulle få positiva konsekvenser, tillkommer kontinuerligt, hävdar Green.
Enorma polisiära resurser skulle frigöras, brottsligheten reduceras och återfallsriskerna minskas.
Dessutom skulle en avkriminalisering av eget drogbruk  förbättra det allmänna hälsotillståndet i nationen, argumenterar Green. Belägg finns för att allt detta kan uppnås utan att det kommer att förmärkas någon uppgång med avseende, på droganvändningen i stort, fortsätter han.
-Om det här stämmer, skulle det vara rationellt att i konsekvensens namn genomföra en avkriminalisering av droger för eget bruk, blir Nicholas Greens slutledning.

Länkar:

Preventative Measures

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.