Nyheter

UK: Nu vill LibDem legalisera

När vi rapporterade om att Liberaldemokraterna efter det brittiska valet ingick en koalitionsregering med Tories- de konservativa, hade vi vissa förhoppningar om att LibDem skuller röra om i grytan på lagstiftningsfronten när det gäller cannabis. Dessa förhoppningar grusades dock inledningsvis., Men nu ser det ut som om partiledare och tillika brittiske vice premiärministern Nick Clegg (!) skulle ha vaknat till liv.
Han sticker nämligen ut hakan ordentligt och föreslår att man bör legalisera cannabis (och vissa andra ”klubbdroger”) för att följa de amerikanska delstaterna Washington och Colorado i spåren.

Översyn väntas rekommendera legalisering

Liberaldemokraterna har beställt en översyn av rådande narkotikapolitik som ska publiceras före jul. Den förväntas innehålla en rekommendation att Storbritannien ska kopiera de två amerikanska delstaterna Colorado och Washington och legalisera cannabis på ungefär samma villkor som alkoholhaltiga drycker.

Legalisering ett rött skynke

Sannolikt kommer detta förslag att utgöra ett rött skynke för bl a den konservativa inrikesministern Theresa May, som förväntas göra allt i sin makt för att med näbbar och klor motarbeta att några betydande förändringar sker i den rådande droglagstiftningen.

Frustrerad Clegg

Den här inställningen till narkotikalagstiftningen hos den konservativa koalitionspartnern frustrerar vice premiärministern Nick Clegg, som härom dagen beskyllde dem för att blockera hans eget partis reformsträvanden, sakna kreativ fantasiförmåga och istället banka sina huvuden blodiga mot väggen genom att framhärda med en narkotikapolitik som utdömts av högre polisbefäl.

Länkar:

Nick Clegg frustrated by Tories’ attitude to drug laws 

Cannabis ’may be legalised’ in Lib Dem shake-up

Regeringsparti i England: Avkriminalisera narkotika! LibDem-veteran ryter till..

Lib Dems Again to Attempt Drugs Policy Reforms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.