Nyheter

UK: Nutt uppmanar Wales legalisera

-Varför kräver ni inte rätten att få skapa era egna droglagar..? frågade professor David Nutt den waelsiska publikeni en debatt om droglegalisering i Cardiff i måndags. Det kan ju inte bli värre och ni kan rent av tjäna något på det hela, ansåg Nutt.

Den kontroversielle drogexperten professor David Nutt, 63, var tidigare narkotikarådgivare åt Westminster och regeringen tills han på hösten 2009 i en broschyr slog fast samt föreläste om att såväl alkohol som tobak var farligare än LSD, cannabis och ecstasy. Där gick han dock tydligen över den tillåtna gränsen för frispråkighet, eftersom han avskedades strax efteråt.

Värsta censuren
Nutt skrädde inte orden när han sade att de svårigheter som forskarna möter p g a den gällande lagstiftningen på området ifråga är ”den värsta censuren av livsvetenskap någonsin i mänsklighetens historia”.

Politisk bekvämlighet
David Nutt ställde den retoriska frågan -Varför är cannabis illegalt? och besvarade den med att det ur de styrandes synvinkel är mera politiskt bekvämt. De som utsätts för polisingripanden är oftast yngre individer som ändå inte röstar i politiska val.

Rasism..?
Dessutom beskyllde Nutt regeringens politik för att vara rasistisk, eftersom ett oproportionerligt antal unga svarta män och asiater döms för drogrelaterade brott, även om cannabiskonsumtionen är lika hög bland vita konsumenter i samma åldersgrupp.

Straffregistren värsta skadan
-Vad som orsakar ojämförligt mycket större skada för dessa personer än cannabisen i sig, är de noteringar i straffregistren som blir följden, menade Nutt.

Lovprisade testlabb
Professor Nutt lovprisade också det waelsiska Wedinos Project, som jobbar för skademinimering och testar nya psykoaktiva substanser. Till Wedinos Project kan drogkonsumenter anonymt skicka in prov på sina droger för att få dem testade.

Länkar:

’Wales should make its own drugs laws’: Controversial expert Professor David Nutt urges the Welsh Government to go its own way

Wedinos hemsida

Professor Nutt: FN hindrar forskning!

David Nutt- Wikipedia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.