Nyheter

UK: Polischef säger att vi inte kan vinna mot narkotikan

Vince O’Brien är ansvarig för narkotikarelaterad kriminalitet på Storbritanniens motsvarighet till FBI, som där går under namnet National Crime Agency. Han sa i förra veckan till The Guardian att vi knappt kan påverka narkotikahandel genom att gripa och straffa kriminella.

Enligt O’Brian kommer vi alltid ha en stor narkotikahandel eftersom efterfrågan på illegala droger är så hög. Dessutom är den här typen av brottslighet i toppen när det gäller lönsamhet.

I Sverige är det många som skriker efter hårdare tag, detta trots att kriminologin inte kan bekräfta att det fungerar. Straffrabatt för unga finns till för att ge kriminella en chans att mogna och bli laglydiga!

Poliserna i sociala medier pratar om inkapacitering, rasisttrollen vill stänga gränsen, knarkkrigarna vill ha mer övervakningslagar och populistiska politiker fiskar röster. Samtidigt omsätter narkotikahandeln SKATTEFRIA miljarder, bara i Sverige!
När ska makthavare inse att det inte i någon större utsträckning ens går att påverka den organiserade brottsligheten?

Länk:

We can’t halt drug trade with arrests, says crime agency chief

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.