Nyheter

UK: Röka cannabis är normalt bland unga

Enligt en nyligen genomförd gallupundersökning i Storbritannien anser så många som drygt en tredjedel (35%) av de tillfrågade 25-34-åringarna att det hör till att man experimenterar med cannabis under uppväxten. Bland 18-24-åringarna är siffran lägre- 24% anser det normalt.

Paul Jenkins från hjälporganisationen Rethink Mental Illness, som är inriktad på att hjälpa dem med mentala problem, är den som beställde undersökningen. Han anser att det är uppmuntrande att de yngre intar en försiktigare attityd.

-Förhoppningsvis betyder det att budskapet om att cannabis kan vara farligt har nått dem, säger han och fortsätter med att hävda att risken att utveckla schizofreni är stor hos de som befinner sig i den senare adolescensen (18-22 år) Dessutom anser han att risken är fyrdubbelt större för cannabisanvändare under 15 år att råka ut för en psykos.

Undersökningen genomfördes bland 2 216 personer.

Länk:

Many think cannabis use is ’normal’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.