Nyheter

UK: Sativex juridiskt omklassificerad

Idag meddelar GW Pharmaceuticals, det brittiska läkemedelsföretag som tillverkar och saluför MS-medicinen Sativex bl a här i Sverige, att medicinen ifråga har blivit omklassificerad och numera räknas som ett preparat med låg missbruksrisk och liten risk för avvikelser.

-Det har redan från början varit vårt mål att Sativex ska betraktas som en lågriskmedicin, så vi är glada över att de utförliga vetenskapliga data som  forskningen genererat under de senaste tio åren gjort regeringen tillräckligt informerad för att ta det här viktiga steget, säger GW:s ordförande Dr Geoffrey Guy.

Det här är en viktig händelse med tanke på att Sativex enligt svenska FASS är ett ”beroendeframkallande medel. Iakttag största försiktighet vid förskrivning av detta läkemedel.”
Förutom den skillnaden länder emellan så borde omklassificeringen i UK även påverka oss i Sverige på sikt i o m Schengenavtalet och rättigheten att ta med mediciner över nationsgränser.

Länkar:
Sativex moved to Schedule 4 of UK Drugs Act, says GW

GW Pharmaceuticals’ cannabinoid-medicine Sativex® moved to Schedule 4 of UK Drugs Act

Sativex Re-Scheduling Demands Judicial Review

 Sativex nu godkänd i Sverige

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.