Nyheter

Ungdomars mindre skadliga drogvanor skapar panik

Trots myndigheternas satsning för att bryta den pågående starka trenden att ungdomarna i Stockholm i allt större utsträckning använder cannabis som favoritdrog istället för alkohol, ökar bruket. Sju av tio säger sig hellre röka cannabis än dricka alkohol.

-Nu måste vi sätta in krafttag, deklarerar det moderata socialborgarrådet Anna König Jerlmyr, som uppenbarligen hellre ser att ungdomen berusar sig på det betydligt skadligare men välbekanta gamla sättet, d v s med alkohol.

Andelen ungdomar som anger cannabis som huvuddrog har stigit och omfattar nu 66% (hittills i år) mot 51% 2010 och 43% 2009

Föga förvånande visar det sig att det oroade socialborgarrådet inte har någon egen erfarenhet av cannabis, vilket möjligen bidrar till hennes starka oro över utvecklingen. Hon är 33 år och växte upp i Uppsalatrakten, men har inget minne av att cannabisbruket var utbrett där på den tiden -Det kanske fanns, men jag var inte medveten om det i så fall, säger hon.

Kanske vår svenska narkotikapolitik skulle gagnas av att de som handskas med dessa frågor har åtminstone någon livserfarenhet som hjälpte dem att bättre förstå vad som händer nu när ungdomarna själva kan sovra bland informationen på nätet och inte längre är hänvisade till skräckpropaganda från myndighetshåll..?

Bara en tanke…

Länkar:

Cannabis ökar bland unga

Cannabisbruket fortsätter att öka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.