Nyheter

Uppehåll i cannabisrökning kan leda till mer drickande

Forskare i USA har genomfört en intressant studie där unga cannabisanvändare mellan åldrarna 14-25 randomiserat delades upp i två kategorier. Den ena motiverades med ekomonisk belöning att göra ett uppehåll i sin cannabiskonsumtion, den andra kunde fortsätta röka som vanligt.

Vad forskarna såg är att i gruppen där deltagarna tillfälligt slutade använda cannabis där ökade konsumtionen av alkohol. Hela 60% av personerna i den gruppen ökade både frekvensen och totala intaget. När abstinensperioden var över och cannabis tilläts igen så minskade drickandet.
I gruppen som fortsatte puffa sågs inga signifikanta förändringar i konsumtionsmönster av alkohol.

Enligt forskarna kan resultatet visa att när folk behandlas för att sluta använda cannabis så kan det vara viktigt att screena för ökat drickande.

Viktigt att notera är att försökspersonerna ej sökt hjälp för sitt bruk av cananbis. Studien genomfördes under en begränsad tidsperiod på en månad.

Källa:

Study: Cannabis Abstinence Associated with Alcohol Substitution By Young People

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.