alt
Nyheter

Uruguay: Presidenten vill sälja statlig cannabis

Uruguays president -den f d rebelledaren i Tupamarosgerillan José Mujica- kommer att lägga fram ett förslag om cannabislegalisering för parlamentet. Men staten ska ha ett cannabismonopol och vara den enda försäljaren av drogen.
Jointarna ska säljas till registrerade vuxna användare och om konsumtionen hos en enskild brukare blir oroväckande hög, ska han/hon enligt det liggande förslaget tvingas genomgå drogrehabilitering

Ett steg i brottsbekämpningen

Det här är, enligt nyhetsbyrån AP, ett steg i bekämpningen av den drogrelaterade brottsligheten i Sydamerika.
Om det här  revolutionerande förslaget går igenom, blir Uruguay det första landet i världen som odlar och säljer cannabis.

Preventivt

Tanken är att droghandlarnas vinster ska minskas och att användare av marijuana ska hindras från att hamna i tyngre drogmissbruk.

”Vi tror att förbuden mot vissa droger skapar större problem för samhället än drogerna själva”, sade landets försvarsminister till den samlade pressen.

Länkar:

Uruguay in plan to legalise marijuana

Uruguay vill legalisera och sälja marijuana

Uruguay government aims to legalise marijuana

Uruguay ska sälja cannabis till folket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.