Nyheter

USA: Medicinsk hundmarijuana i livets slutskede

Kontroversielle veterinären Doug Kramer behandlar döende hundar med medicinsk marijuana för att höja deras livskvalité i slutskedet av livet. 

Efter det att den kaliforniske veterinären Doug Kramer förlorade sin älskade husky Nikita i cancer, började han behandla hundar som lider av dödliga sjukdomar med medicinsk marijuana under slutskedet av deras liv. Han är förmodligen den ende veterinären i USA som ger våra fyrbenta vänner en mjuk övergång till Det Stora Okända.

Cannabis anses enligt federal lag fortfarande vara en olaglig drog i tyngsta narkotikaklassen, vilket hindrar forskningen när det gäller hur man ska använda den i samband med behandling av djur.
Trots detta behandlar alltså doktor Kramer dödssjuka hundar enligt samma principer som gäller för pallativ vård av människor som befinner sig i terminalstadiet, d v s i syfte att höja livskvalitén och lindra smärta.

 -Jag vägrar döma mina patienter till en miserabel tillvaro av rädsla för vad som kan tänkas hända mig, säger han.

Trots en ökad acceptans inom den medicinska världen, är cannabis fortfarande ett tabubelagt ämne bland veterinärer, till stor del beroende på den rigida lagstiftningen på området.

Länkar:

Do You Think Medical Marijuana Should Be Legalized for Dogs?

Medical Marijuana for Dogs?

”Upplysta veterinärers” hemsida

Medical marijuana use has led to ’more dogs getting stoned’ (and labradors are most at risk)

Kevin Smith: ’My Dog Is On Medical Marijuana’

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.