Nyheter

USA: Polisman får tillstånd att lobba för legalisering

En polisman i St. Louis, Missouri-sergeanten Gary Wiegert- har av sitt befäl fått tillstånd att agera som officiell lobbyist i delstaten för att legalisera marijuana. Han arbetar för den icke-vinstdrivande organisationen Show Me Cannabis.
Även om hundratals f d polismän är verksamma i den ideella lobby-organisationen LEAP (Law Enforcement Against Prohibition), som vill legalisera cannabis, så är detta sannolikt första gången som en fortfarande anställd officer inom den amerikanska poliskåren fått grönt ljus av sitt polisbefäl att propagera för en legalisering.

Wiegert fick tillståndet sedan han i över tre månaders tid kämpat för det i en juridisk batalj med St. Louis Metropolitan Police Department. Han har stämt sin polisavdelning och överklagat ett tidigare beslut med hänvisning till första tillägget i USA:s konstitution, som handlar om yttrandefrihetsrätten.

Länkar:

Missouri police officer gets approval to moonlight as Show-Me Cannabis lobbyist

Allowed: Cop To Lobby For Marijuana Legalization

Marijuana: St. Louis Police Sergeant Gary Wiegert Will Lobby For Pot Reforms After All

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.