Nyheter

USA: 55% stöder legalisering

Stödet för en legalisering av marijuana ökar stadigt i USA. Enligt gallupföretaget Angus Reid vill nu 55% av myndiga amerikaner legalisera drogen. Det är en ökning från förra året, då 52% förklarade sig vara positiva till en legalisering. 40% motsatte sig att cannabis skulle bli en laglig drog. Felmarginalen är mindre än 3.1%

En on-line-gallup som genomfördes 4 och 5 augusti, gav vid handen att en klar majoritet av de tillfrågade 1 005 personer som ingick i undersökningen var för en legalisering. Av dem utgjordes 63% av demokrater och 61% var politiskt oberoende. 40% av republikanerna ville legalisera. De som var mest positiva till idén om legalisering av cannabis var män (57%) i åldersgruppen 35-54 år. Dessa utgjorde 57% av deltagarna i undersökningen.

Hela 67% av de tillfrågade ansåg att ”War on Drugs” är ett misslyckande och 64% anser att USA har allvarliga drogproblem. Mindre än 10% ville legalisera övriga droger.

Länkar:

Angus Reid Poll: 55 Percent Of Adults Support Legalizing Marijuana

Läs hela undersökningsresultatet! (PDF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.