Nyheter

USA: Cannabis ökar sysselsättningen mest

Företaget Leafly har släppt en rapport om hur cannabis skapar jobbmöjligheter i USA. Konstigt nog är det så att myndigheter utelämnar detta i statistiken pga federal lagstiftning.
Den i delstater legala cannabisindustrin är just nu den största jobbskaparen i USA med runt 211 000 anställda. Bara under 2018 ökade antalet nyanställda med 44%.

Enligt rapporten med namnet ”Cannabis Jobs Count” så är antalet ännu fler, ca 300 000 om indirekt skapade jobb inräknas. Det kan t ex handla om att fler budbilsförare behövs eller att det säljs mer munchies pga cannabisindustrin.

Den federala myndigheten Bureau of Labor Statistics räknar som sagt inte jobben inom cannabisindustrin, men som jämförelse kan nämnas att inom den amerikanska textilindustrin och gruvindustrin arbetar 112 000 respektive 52 000 personer.

Det här väcker ju onekligen frågan om vi ska skapa nya jobb eller låta den  organiserade brottsligheten få vinsterna!?

Länkar:

As of 2019, Legal Cannabis Has Created 211,000 Full-Time Jobs in America

Report: Legal Marijuana Industry Employs Over 200,000 Full-Time Workers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.