Nyheter

USA: Cannabisföretag stämmer Facebook för censur

Facebook stäms nu för censur av cannabisinformation. Det är Felicia Palmer som är målsägande och hon driver företaget Cannaramic Media Inc. Palmers problem med det sociala nätverket började när hon, uppmanad av Facebook, försökte annonsera för ett seminarium online om smart och säker konsumtion.

Advokaten som gratis hjälper Palmer heter David C. Holland och arbetar för aktivistorganisationen NORML. Detta eftersom att Facebook under senaste åren varit mycket hårda mot cannabis. Det är alltså inte bara langare och dispensärer som blivit nedstängda, även bloggar och influencers som följer lagen har blivit tystade.

Det här har även drabbat svenska sidor och grupper på temat cannabis. Vår Facebook-sida och gruppen ”Avkriminalisera Cannabis” har drabbats av s k shadow banning. Det innebär att en mjuk censur tillämpas, då nya användare inte kan få fram sidorna och grupperna i sökresultat.

Det råder en het diskussion i USA om detta just nu eftersom Vita huset och president Trump har uppmanat medborgare att anmäla censur på sociala medier. Facebook sa nyligen att man funderar på att genomföra lättnader för den här typen av information men att det är komplext i och med olika lagar i länder, delstater och på federal nivå i USA.

Länk:

Facebook Is Finally Getting Sued for Its Anti-Weed Policies

Cannaramic

One Reply to “USA: Cannabisföretag stämmer Facebook för censur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.