Nyheter

USA: Cannabisodling slukar 1% av elen

Enligt beräkningar från en forskare i USA så används 1% av den totala energiproduktion i landet till att odla cannabis. Tidigare har vi tagit upp det faktum att den vanligaste illegala drogen i världen redan är den mest värdefulla skörden i USA jämfört med alla legala grödor som t ex majs och olika sädesslag.

Det är Evan Mills som tagit fram siffrorna genom intervjuer med distributörer av odlingsutrustning som t ex HPS-lampor. Till vardags jobbar han som forskare vid Lawrence Berkeley National Laboratory. Han menar att det handlar om ca 5 miljarder dollar per år i elkostnad vilket motsvarar CO2-utsläpp från ungefär 3 miljoner bilar.

 

 

Det är ganska uppenbart att cannabis borde legaliseras så den omfattande ekonomiska verksamheten som idag sker i det fördolda kan regleras och kontrolleras.

Länk:

Study: Pot Growers Inhale 1% of U.S. Electricity, Exhale GHGs of 3M Cars

ENERGY UP IN SMOKE (PDF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.