Nyheter

USA: Demokraterna vann senaten- Lovande för cannabis!

Medborgarna i Georgia röstade under natten till idag om vilka som ska bli delstatens två senatorer, redan har demokraten Warnock utsetts till ena vinnaren och partikollegan Ossof har just nu en knapp ledning i kampen om den andra platsen. (Uppdatering! Även Ossof vann och Demokraterna tog senaten)
Ett mycket viktigt val eftersom dubbel seger ger demokraterna majoritet i båda lagstiftande kammrarna, senaten och representantshuset. Vilket innebär att Biden och Harris kan genomföra reformer utan risken att ständigt blockeras av republikanerna.

Tillträdande vicepresident Kamala Harris sa i oktober 2020 under en debatt med vicepresident Mike Pence att hon och Biden kommer att avkriminalisera cannabis federalt. Dessutom så ska en amnesti erbjudas de med cannabisrelaterade domar.

Men det är bara avkriminalisering tänker du kanske? Fast delstaterna och kapitalismen löser resten med legaliseringen!

Det här är potentiellt sett historiskt och kanske bevittnar vi slutet på en era, nämligen kampen mot droger. Cannabis etableras nu till fullo som en legal vara i USA och Sverige kommer att följa efter som vanligt.

UPPDATERING! Demokraterna vann båda platserna i Georgias senatorval och nu kan USA snart komma att avkriminalisera. Tänk dig hur det är att vara en svensk knarkkrigare nu och riktigt känna hur du håller på att bli obsolet?

Relaterat:

MORE-lagen kan avkriminalisera cannabis i hela USA

Är legalisering i USA oundvikligt?

2 Replies to “USA: Demokraterna vann senaten- Lovande för cannabis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.