Nyheter

USA: Hampfröolja som biodiesel är en god idé enligt forskare

Forskare vid Connecticuts universitet har i försök visat att hampfröolja är bra som råvara för biodiesel. Det finns flera fördelar med biodiesel som kommer från hampa. Bl a kan plantan odlas på mark som inte passar för matproduktion.
På så sätt konkurrerar inte hampa med grödor som används till mat. Idag används ofta majs och sojabönor med stigande livsmedelspriser som följd.

 

 

Dessutom så finns det redan idag en etablerad industri för hampfiber men fröerna används inte alltid. Denna industri kan alltså lägga till ännu ett användningsområde för restprodukter som kommer av fiberproduktionen.

Forskarna fann även att biodiesel från hampa kan användas vid lägre temperaturer än någon annan biodiesel som finns på marknaden idag. Forskarteamet ska nu bygga en försöksanläggning för produktion av biodiesel med hjälp av ett statligt anslag på 1,8 miljoner usd.

Källa:
Hemp produces viable biodiesel, study finds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.