Nyheter

USA: Illinois 20:e staten med medicinsk cannabis

Illinois guvernör Pat Quinn (D) har undertecknat lagförslaget som förra veckan gjorde delstaten till nationens 20:e med legal medicinsk cannabis. Det förefaller dock som om det skulle vara hårdare och mera komplicerade regler för cannabispatienter i Illinois än på övrigt håll i USA.
Det handlar om ett fyraårigt pilotprogram som påbörjas vid årsskiftet 2013/14, men förmodligen inte kommer igång förrän framåt sommaren 2014. I förhållande till övriga amerikanska delstater innehåller Illinois-varianten osedvanligt många inskränkningar för dem som får använda sig av den medicinska cannabisen. Bl a regleras anställningsförhållanden i samband med medicinkonsumtion. Enligt Karen O’Keefe vid Marijuana Policy Project (MPP) hör Illinois medicinska lagstiftning till landets hårdaste med t ex förbud mot hemodling, 24-timmars videoövervakning av de 22 tillåtna odlingsställen, s k growhouses, i delstaten där cannabis får produceras etc.

Länkar:

Illinois Medical Marijuana Bill Signed Into Law By Governor Pat Quinn

It could be next fall before first pot clinics open

Illinois Governor to Sign Medical Marijuana Bill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.