Nyheter

USA: Inga federala trakasserier

Efter närmare 10 månader har äntligen Washington och Colorado -de enda två amerikanska delstater som hittills legaliserat rekreationell användning av cannabis- fått reda på vilka spelregler som gäller i relation till den federala polismakten.
Det skedde i torsdags, då ett PM som behandlar frågan skickades ut till advokater i samtliga 50 delstater och klargjorde förhållandena.
Obamaadministrationen meddelade att de framledes inte kommer att skapa några problem så länge delstaterna med legal cannabis inte bryter några av de strikta regler som omgärdar försäljning och distribution av drogen.

 Justitieminister-PM
Den biträdande amerikanske justitieministern James M. Cole har sänt ut ett PM om saken till samtliga 50 delstater, där han betonar att marijuana fortfarande är illegal enligt federal lag. I huvudsak har man koncentrerat sig på åtta huvudområden. Det handlar t ex om att hindra försäljning till minderåriga, att hindra odling på allmänt ägd mark, se till att inte vinsterna hamnar hos kriminella gäng/karteller samt att cannabisen inte transporteras till en delstat där den är olaglig.

-Viktigt steg framåt!
Legaliseringsanhängarna ser förstås det här som en lättnad att man nu till sist vet vad som gäller i förhållande till de federala myndigheterna.
-Det här är ett mycket viktigt steg framåt, säger Christian Sederberg, en advokat från Denver som varit delaktig i utformningen av Amendment 64, det lagförslag som röstades genom och gav Colorado legal cannabis.
-Den enkla sanningen är att en väl reglerad cannabismarknad är överlägsen den kriminella varianten. I och med att vi nu har en statsreglerad affärsverksamhet, kan vi fortsätta med att tillskapa nya, bra arbetstillfällen och få in nya skatteintäkter. Det är så här framgång ska se ut!

Relaterade länkar:

No federal challenge to pot legalization in two states

Obama administration will not block state marijuana laws, if distribution is regulated

Memorandum for all US attorneys

Federal Government Won’t Block State Marijuana Laws  

Have the Feds Given ’Tacit Approval’ to Marijuana Legalization?

Eric Holder Announces Department of Justice to Allow Marijuana Legalization to Go Into Effect –  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.