Nyheter

USA: Minskade problem med legalisering av cannabis?

Intressant statistik från det stora landet i väst visar att när delstater får lagar som legaliserar cannabis så ökar INTE inskrivningen av unga med beroendeprolem inom vården. Snarare är det tvärtom, Colorado och Washington som tidigt legaliserade har sett en halvering!

På senare år har knarkkrigarna upprepat mantrat att legalisering är ett misslyckande i amerikanska delstater, så många gånger att de själva börjat tro på det. Det är så klart bara cyniskt önsketänkande från hjärntvättade snutar och lobbyister med bidrag från myndigheter. Dåliga förlorare helt enkelt!

Forskarna teoriserar om att det kan finnas flera anledningar som t ex förändring av attityder och nya konsumtionsmönster bland unga.
Det är komplext och simpelt på samma gång, å kanske aningen förväntat. När vi slutar demonisera cannabis så anmäler inte föräldrar, på inrådan av droghatare, sina barn till polisen och andra myndigher. Men samtidigt är det ju en etablerad sanning från lobbyister mot knark att unga kommer likställa cannabis med piggelin?

En annan viktig fråga är vad amerikanerna faktiskt tycker om legaliseringen. Brittiska Yougov har frågat och det finns en övertygande majoritet som är positivt inställd eller mycket nöjd, i de delstater som legaliserat.

Källor:

Study: Adult-Use Legalization Associated with Decline in Youth Treatment Admissions | NORML Blog, Marijuana Law Reform

States with recreational marijuana laws view the legislation as a success

One Reply to “USA: Minskade problem med legalisering av cannabis?

  1. Grejen är ju också att tidigare; Blev du ertappad och erkände kunde du komma lite lindrigare undan genom att gå med på att drogrehabiliteras. Och därifrån hämtas statistik. Dödsknarkare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.