Nyheter

USA nekar medicinska brukare inträde vid gränsen

Cannabis Culture har snappat upp en intressant historia som skildrar hur USA:s gränsvakter ser på medicinsk marijuana. En familjefader med multipel skleros och i Kanada legalt godkänd som medicinsk brukare av cannabis skulle skjutsa sin dotter till en flygplats på den amerikanska sidan av gränsen. Vid gränsövergången så stoppades och utfrågades sällskapet om de någonsin använt droger. Mannen svarade ärligt på frågorna och visade tom upp sitt patientkort som godkända cannabisbrukare i Kanada får.

 

Mannens dotter och son som också var med i bilen tilläts skynda vidare till det väntande planet. Kvar blev mannen som med öppna kort precis berättat om varför han behöver cannabis och att det är juridiskt ok i Kanada. Gränsvakten förklarade att han inte skulle släppas in i USA, det blev dessutom för alltid, han var alltså inte välkommen tillbaka till USA någonsin. Efter en behandling passande en tung brottsling och förnedrande identifieringskontroller så släpptes han fri att återvända tillbaka till Kanada.

Läs mer: Canadian Medical Marijuana Users Banned from the US; and DNA Samples Taken, Soon

[tags]cannabis, medicinsk marijuana, usa, kanada[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.