Nyheter

USA: Öppet brev till Obama

Tillslaget mot den medicinska cannabisens centrum i kaliforniska Oakland i måndags har väckt mycket ont blod i nationen. Nu går sex av de största drogpolitiska organisationerna i USA samman och säger ett och annat sanningens ord till presidenten i form av ett öppet brev.
Brevet kommer några dagar innan Obama-administrationens National Drug Control Strategy Report för 2012 förväntas bli offentlig.

Förhoppningarna inför denna deklaration är låga bland aktivisterna. Men förväntar sig ytterligare drapor om  gamla uttjänta metoder och fortsatta trakasserier av den medicinska cannabisens företrädare.

Kräver attitydförändring

Denna ”ytterligt misslyckade politik” är emellertid något som författarna till det öppna brevet inte längre accepterar. De menar sig representera tiotals miljoner amerikaner och kräver nu en attitydförändring i regeringens narkotikapolitik. I synnerhet vill man se en mera rationell inställning i marijuanasammanhang.

Vill ha skademinskning

Författarna är istället på samma linje som Global Commission on Drug Policy och de latinamerikanska f d ledare som förespråkar skadelindring framför ett fortsatt krig mot drogerna.
Det öppna brevet tillkom vid det protestmöte som hölls i tisdags vid stadshuset. Bland demonstranterna fanns veteranen och mångårige ledaren av NORML:s kaliforniska avdelning, Dale Gieringer.

”Förolämpning mot Kalifornien”

-Det här är en direkt förolämpning mot San Fransisco och Kalifornien, rasade Gieringer. Justitiedepartementet VILL tydligen inte att patienterna ska ha stabil, trygg och lagenlig tillgång till medicinsk marijuana. De vill att den ska förbli illegal!

Relaterade länkar:

Letter To Obama: End The Assault On Medical Marijuana

Medical Marijuana Update

NCIA, Drug Reform Groups Tell Obama it’s Time for ‘New Approach’ to Medical Marijuana Policies

Feds’ Medical Marijuana Crackdown Sparks San Francisco Protest

Lawmakers From Five States Tell Obama To Lay Off Medical Marijuana

Exledare: Legalize it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.