Nyheter

USA omklassificerar?

Innan helgen meddelade USA:s justitieminister Eric Holder att han och Obamaadministrationen gärna samarbetar med Kongressen om att avlägsna cannabis från listan över de droger som regeringen betraktar som farligast om lagstiftarna så önskar.
Idag är cannabis listad som en narkotisk drog under Controlled Substances Act -i sällskap med t ex heroin och LSD, anses ha en hög missbrukspotential och sakna medicinskt värde.


(Om du sätter igång videon och därefter klickar på ”related” högst upp till höger, kan du välja avsnittet Rescheduling Marijuana. Annars kan du ju kolla in rubbet! :))

 -Det är något som i slutändan ändå måste förändra, och jag tror att vår administration skulle vara glad att samarbeta med kongressen om ett sådant förslag läggs fram, sa justitieministern.

Rabiat DEA-chef
Strävandena att omklassificera cannabis torde dock stöta på patrull i form av den rabiata chefen för DEA (Drug Enforcement Administration- Michele Leonhart. När hon härom dagen tillfrågades om legaliseringen av cannabis i Washington och Colorado demoraliserat hennes agenter, svarade hon:
-Faktum är att det har fått oss att jobba ännu hårdare!

Länkar:

Obama Okay with Rescheduling Marijuana

Obama Administration ”Willing to Work” With Congress to Reschedule Marijuana

Nuvarande klassificering av droger (DEA:s hemsida)

DEA Head Tells Congress They are ‘Fighting Back’ Against Tolerance Of Marijuana Legalization

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.