Nyheter

USA: Rekordmånga vill legalisera cannabis

Enligt en nyligen publicerad gallupundersökning rapporteras att fler amerikaner än någonsin tidigare vill att marijuana ska legaliseras. Anhängarna är ännu inte i total majoritet, men trenden pekar stadigt mot en ökning av dem som vill ha legalisering till stånd.

F n  är 50% av den allmänheten i USA mot en legalisering, medan nästan lika många -45%- är för att göra cannabis lagligt. Stödet för en legalisering har ökat något sedan mars förra året.

Högsta stödet någonsin
Om man ingående studerar enkäter och gallupundersökningar från de senaste 40 åren, visar det sig att legaliseringsanhängarna aldrig någonsin varit fler än nu!

Kan det möjligen vara så att anti-cannabis-generationen är på väg att dö ut, tro..?


Ung-för, gammal-emot
Generellt kan sägas att utifrån ett åldersperspektiv stöder man legalisering om man är ung och motsätter sig den om man är gammal, vilket ju inte är speciellt överraskande. Föga förvånande visar det sig också att demokraterna är mera legaliseringsbenägna än republikanerna, medan en ganska liten majoritet (4%) av de politiskt oberoende stöder legalisering av cannabis.

Länkar:

Support for Marijuana Legalization Creeping Up
Public Support for Marijuana Legalization Highest Ever
Increased Support for Legalization of Marijuana (Du får scrolla neråt lite)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.