Nyheter

USA: Salviareceptors struktur klarlagd

Ett forskarteam i USA har avslöjat hur en viss kappa-opioid-receptor är uppbyggd, nämligen den receptorn som interagerar med den mycket konsumerade hallucinatoriska drogen Salvia divinorum

I och med den här upptäckten löstes långvariga vetenskapliga mysterier och dessutom fick forskarna insyn i nya, framtida möjligheter att behandla drogberoende, kronisk smärta och depressioner.

I en undersökning som publicerades i Nature den 21 mars redogör ett forskarlag från Chapel Hill i North Carolina för viktiga genombrott när det gäller den enda receptor som Salvia divinorum (genom Salvinorin A) kopplar sig till- en kappa-opioid-receptor som kallas KOR. Vid undersökningen kunde för första gången den kompletta strukturen för KOR skymtas.

-När vi en gång fått se hur hela KOR:en är uppbyggd, blir det lättare för oss att utveckla nya mediciner för att behandla ett antal allvarliga tillstånd som ångest, kroniska smärttillstånd, kokainberoende, och andra sjukdomar, förklarar farmakologen dr Bryan Roth, som varit en av undersökningens deltagare.

Länkar:

Structure of ‘Salvia’ receptor solved

Structure of the human κ-opioid receptor in complex with JDTic

kappa Opioid receptor


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.