Nyheter

USA: Senaten godkänner lagförslag som förenklar forskningen på cannabis

I veckan röstade senaten, den övre kammaren i amerikanska lagstiftande församlingen, ja till till en ny lag som ska göra det enklare att studera cannabinoider och medicinsk cannabis.

Idag måste studier som sponsras med skattemedel köpa cannabis från Mississippis universitet. Ökänt för svaga och dåliga produkter. Så är det därför att federala narkotikapolisen DEA är ansvarig för tillståndsprocessen.

Nu verkar det visserligen inte som att forskare skulle få köpa medicinsk cannabis på legala marknaden i o m den nya lagen men reglerna skulle ändå bli mycket enklare. Något som skulle kunna främja snabba framsteg inom medicinsk forskning, även studier gällande CBD-olja och liknande produkter regleras i lagförslaget.

Det är en smått krånglig process det här med lagändringar i USA men nu ska förslaget skickas tillbaka till den undre kammaren som är representantshuset för behandling. Om båda kammare röstar igenom lagen så ska den sedan godkännas av presidenten i slutändan.

Om nu cannabis gör underverk varför finns det inte mer forskning?

Lobbyisten och nykteristen Pierre Andersson från IOGT/NPC hävdade för fyra år sedan att flaskhalsen gällande cannabis och forskning skulle vara löst redan då.

Lögner för att försvara nolltoleransen!

Knarkkrigaren Pierre Andersson

Kampen mot droger hämmar cannabisforskningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.