Nyheter

USA: Tre stater legaliseringsomröstar

I de tre amerikanska delstaterna Colorado, Oregon och Washington är det  inte bara Obama/Romney som ska väljas. Där ska också invånarna den 6 november rösta för eventuell legalisering av cannabis och genomförda gallup-undersökningar ger visst hopp om en ny era, där förnuftets röst alltmer gör sig hörd.

Enligt den stora opinionsundersökning, som företaget Angus Reid genomförde i hela USA i juni i år, är 52 procent av amerikanerna beredda att legalisera cannabis. Sedan gallup-företaget 1969 började mäta opinionen i frågan, är det här första gången som majoriteten svarat att den är FÖR att man bör göra cannabis laglig.

Children’s Alliance FÖR legalisering

Möjligen kan dessa opinionssiffror bero på att den riksomspännande föreningen Children’s Alliance är FÖR en legalisering av cannabis och att detta fått vissa presumtiva väljare att tänka till och kanske rentav tänka djupare?

Politiker ”kommer ut”

Måhända kan ytterligare en anledning till FÖR-sidans försprång vara att vissa politiker i topposition på sistone offentligt gått ut och stöttat reformivrarna. Den senaste i raden tycks vara republikanen Michael Baumgartner, som kandiderar till posten som senator i delstaten Washington.

Presidentkandidaterna tiger

Som väl ingen vid det här laget har kunnat undgå att märka, är dock de båda presidentkandidaterna emot en legalisering. Varken Obama eller Romney har heller visat någon större vilja att debattera denna heta potatis som det (obegripligt) kontroversiella ämnet tycks utgöra.

Här tar dock den amerikanske toppolitikern Gary Johnson (f d guvernör i New Mexico) bladet från munnen och lägger ut texten om vad han tänker göra i händelse av att han åter hamnar i beslutandeställning:

Länkar:

Tre stater i USA ska rösta om en legalisering av cannabis

Marijuana Legalization’s Tipping Point

U.S. Senate hopeful Baumgartner endorses marijuana initiative

About the Initiative (Washington)

Children’s Alliance endorses Washington state’s pot legalization measure on ballot

5 Reasons Why Oregon’s Weed Legalization Initiative Is the Most Radical on the November Ballots

Tillägg 64-sången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.