alt
Nyheter

USA: Vinden vänder

Länge har legaliseringen av marijuana setts som ett extremt krav i USA, men det perspektivet kan komma att ändras snart, enligt New York Times krönikör, juristen och författaren Adam Cohen. Om folkomröstningen i Washington i november resulterar i ett JA till rekreationell cannabis, så kan det vara en vändpunkt för hur nationen ser på marijuana, menar Cohen i en artikel i TIME Magazine.  

-Det kan förefalla som en absurd tanke att en majoritet skulle rösta FÖR en legalisering av marijuana, men opinionsmätningarna säger något annat, hävdar Adam Cohen. I många amerikanska delstater är lägren som vill legalisera och deras motståndare i stort sett jämstarka, påpekar han.

 I en opinionsmätning i Washington förra månaden, visade det sig att legaliseringsanhängrarna var flest- 48% mot 45%. Och Washington kommer antagligen inte att vara den enda delstaten som röstar i marijuanafrågan under året. I Colorado, t ex, fattas bara 3000 namnunderskrifter för att få till stånd en omröstning om cannabislegalisering. De 15 extra dagar som initiativtagarna fick för att samla in dessa underskrifter kommer förmodligen att räcka, tror Cohen. Dessutom samlar aktivister in namnunderskrifter i Kalifornien, Michigan och Montana.

Den omständigheten att introduktionen av medicinsk marijuana som ägt rum i flera amerikanska delstater inte alls har gjort att ungdomars cannabiskonsumtion ökar, bidrar ytterligare
till att en legalisering av den otroligt mångsidiga örten sannolikt inte är så långt borta.

Länkar:

Legal Recreational Marijuana: Not So Far Out

Study: Legal Medical Marijuana Doesn’t Encourage Kids to Smoke More Pot

USA: Majoriteten amerikaner vill legalisera weed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.