Legalisering i USA

Legaliseringsomröstningar- det drar ihop sig…

Tre amerikanska delstater är alltså beredda på att eventuellt legalisera rekreationell cannabis i samband med det stundande presidentvalet den 6 november, beroende på hur invånarna i Washington, Oregon och Colorado röstar. Detta skulle naturligtvis komma att få stor inverkan på  nationens krigsföring mot droger- war on drugs.

Om legaliseringsanhängarna lyckas vinna valet, kommer individer över 21 år att tillåtas inneha, distribuera och använda mindre mängder cannabis. Medicinsk marijuana är redan tillåten i de här tre staterna, även om det går stick i stäv med gällande federal lag.

 I Washington och Colorado är stödet för en legalisering störst, men problemet är att om någon av delstaterna röstar JA, så kommer justitiedepartementet att uppfatta det om en trotsig handling, riktat mot regeringens War on drugs, som kostar 44 miljarder årligen i dess utsiktslösa kamp för att förhindra strömmen av illegala droger i USA.

Inga alternativa tankebanor

Visserligen deklarerade Commission on Drug Policy i juni förra året att kriget mot droger är och har varit ett misslyckande, men dessvärre kommer den omständigheten förmodligen inte att beaktas av den amerikanska regeringen, eftersom den inte tidigare har velat tänka i alternativa banor.

Spekulationer

Det har spekulerats i om Obama skulle ha en liten fördel i den s k gungstaten (swingstate) Colorado (som han vann med knapp marginal 2008), eftersom han anslagit en mildare ton när det gäller användningen av medicinsk marijuana. Om det skulle ske att han vinner presidentvalet av den anledningen, kan man ju säga att marijuanafrågan hade stor betydelse i valet. Och det trots att båda presidentkandidaterna gjort sitt bästa för att tiga ihjäl den under sina kampanjer.
Dessvärre finns det ju en viss risk att även om de här delstaterna röstar genom en legalisering, så kommer den sittande amerikanska administrationen (oavsett om Obama eller Romney vinner) att göra sitt bästa för att sabotera.

Lärarorganisation emot 64:an

Även om Colorados största lärarorganisation säger sig vara motståndare till en generell legalisering av marijuana för rekreationellt bruk, tänker Coloradoborna spendera de första 40 miljoner dollars som en legalisering skulle dra in till statskassan på skolväsendet.

Naturligtvis har eldsjälarna på Cannabis Culture sett till att vi som har cannabis som ett specialintresse, kan följa händelseutvecklingen direkt på valdagen. Länk finns nedanför här.

Dessutom ska delstaterna Montana, Massachusetts och Arkansas rösta i frågor rörande medicinsk cannabis.

Länkar:

Three US states poised to legalise cannabis and defy ’war on drugs’

3 States Voting on Pot Legalization Could Have Major Impact on Drug Cartels

Watch LIVE Election Night 2012 Coverage on Pot TV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.