Legalisering i USA

Legalisering i två delstater?

Som det ser ut nu dagen innan valet så kommer cannabislegalisering i delstaterna Washington och Colorado att bli verklighet. Tidsskillnaden innebär att vi kommer veta resultatet tidigast natten till onsdag men opinionsundersökningar i elfte timmen är mycket lovande. 

I Washington säger 53% JA till lagförslag I-502. Även i Colorado säger 53% JA till motsvarande lagförslag, Amendment 64.

 Intrade.com är en slags marknad för prognoser där man kan investera pengar i vad man tror att utgången blir för en händelse. Där är prognosen för närvarande 87.5% chans att Washington legaliserar cannabis imorgon. Motsvarande siffra för Colorado är 75%.

Så vad innebär det här? Enligt NORML:s ordförande Paul Armentano så beskådar vi just nu början av slutet på cannabisförbudet. Tankegången är att 1996 så legaliserade Kalifornien som första delstat medicinsk marijuan. Nu har 17 delstater inkl huvudstaden Washington DC följt efter. 
Och som vi alla vet gör världen som USA, så det som troligen kommer att hända i delstaterna Washington och Colorado är en historisk milstolpe jämförbar med skrotandet av alkoholförbudet i USA på 30-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.