Legalisering i USA

Medicinsk marijuana i Arkansas

Tänk er om tidningar skulle skriva om ett nyligen upptäckt ämne som kunde motverka svåra sjukdomar, t ex cancer, lindra smärta och detta med relativt få biverkningar utan att vara giftigt. Dessutom skulle kostnaderna för att reglera och tillhandahålla mediciner baserade på detta ämne bekostas av patienterna själva med hjälp av ett licenssystem.

Tänk om det i svåra ekonomiska tider även skulle innebära att hundratals nya jobb skapades och att det skulle generera skatteinkomster på hundratals miljoner.
Vad är problemet? Ja, det är att ämnena kommer från cannabisväxten.

I Arkansas kommer man den 6 nov att rösta om medicinskt bruk av cannabis ska bli tillåtet. Nyligen meddelade delstatens  hälsomyndighet att ca 45000 människor skulle ha nytta av att denna naturens medicin blev laglig.

Det skulle även betyda att delstaten fick in $10 miljoner årligen på momsen. Detta utan att myndigheter skulle behöva bekosta implementering och starten med skattepengar eftersom att patienterna betalar för att få tillstånd att hela med örten.

Tyvärr ser det inte så ljust ut i just Arkansas då majoriteten i opinionsundersökningar säger nej.

Länkar:

AR Medical Marijuana Act: $10 Million In Annual Tax Revenues 

http://arcompassion.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.