Ellen Rosenblum blir Oregons nästa statsåklagare
Nyheter

USA:Oregon får en sansad statsåklagare

I den amerikanska delstaten Oregon segrade nyligen Ellen Rosenblum med sin pro-cannabis-linje över sin förbudsivrande kollega från det demokratiska partiet -Dwight Holton- och kommer därför, i avsaknad av en republikansk motkandidat, att bli Oregons nästa statsåklagare. Röstsiffrorna blev 63% för Ms Rosenblum mot 37% för hennes motståndare.

De två kandidaterna har i stort sett liknande inställning i de flesta politiska frågorna med ett viktigt undantag- cannabispolitiken! Därför kan man även se det här valet i Oregon som en allmän indikation på den i nationen rådande opinionen beträffande cannabisrelaterade frågor.

I MPP:s blogg (Marijuana Policy Project) anser man att det här är en seger inte bara för Oregon, utan för alla som vill reformera USA:s otidsenliga marijuanalagar. Enligt nyligen genomförda gallupundersökningar, anser hela 74% av landets befolkning att regeringen bör respektera delstaternas lokala medicinska marijuanaprogram, vilket idag inte sker.

Länkar:

Pro-marijuana policy bloc swings Oregon attorney general primary election

Ellens hemsida

National Cannabis Coalition Statement on Ellen Rosenblum’s Win

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.