Nyheter

USAs justitieminister: Ny syn på medicinsk marijuana

Obamas justitieminister bekräftade i onsdags en förändring i hur federala myndigheter ska hantera det medicinska bruket av cannabis som idag är legaliserat i 13 delstater. Det var under en frågestund med journalister på justitietdepartementet som Eric Holder sa:

”Federal agents will target marijuana distributors only when they violate both federal and state law.”

Så länge som cannabisapotek och odlingskollektiv alltså följer delstatslagar kan de i framtiden vara lugna. Detta är en stor skillnad från när Bush Jr. satt vid makten och federala myndigheter fullkomligt struntade i delstatslagar som tex i Kalifornien där produktion och försäljning av medicinsk marijuana är tillåten.

 

 

I Kalifornien surras det just nu en hel del om Charlie Lynch som drev ett cannabisapotek i en mindre stad med legalt tillstånd ifrån lokala myndigheter och handelskammare. Lynch rättegång pågår fortfarande och han riskerar 85 år i fängelse pga hans brott mot federala lagar. Kommer den förändrade synen på cannabis i USA hjälpa honom och undvika ett justitiemord?

Om nu cannabis är en så farlig drog som vi svenskar verkar tro hur kommer det sig att utvecklingen i USA går mot legalisering och reglering?

Länkar:

Attorney general signals shift in marijuana policy

Obamas justitieminister accepterar medicinsk marijuana

Charlie Lynch riskerar livstids fängelse för försäljning av medicinsk cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.