Nyheter

Vad är knark?

Sveriges repressiva narkotikapolitik ifrågasätts av allt fler människor. Knarkkrigarna menar att det bara handlar om ungdomar som inte vet bättre eller ansvarslösa journalister som vill se en ökad konsumtion av narkotika i samhället.

Denna hatiska retorik är kanske det tydligaste tecknet på att kampen mot droger sjunger på sista versen. Den dumhet som kämparna i knarkkriget odlar, att alla droger förutom de legala måste vara knark uppfattas inte längre som självklart bland unga och i media.

En globaliserad värld och den fria kunskapen på Internet motverkar politiker och intresseorganisationers lögner och lobbyism.
För det är lönnlöst att höja straffen, att ge polisen mer makt och straffa konsumenter av illegala droger!

Numera är det inget konstigt med att kändisar, politiker och framgångsrika använder narkotika. Att röka cannabis jämställs av många med alkoholdrickande som ju myndiga har laglig rätt att konsumera.

Länkar:

SBF: Legalisera narkotika? – Ett diskussionsunderlag

Youtube: Bokrelease: Legalisera narkotika? – Ett diskussionsunderlag

Ola Lindholms kokainskandal en kris för svensk narkotikapolitik

Straffrabatt i knarkdomar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.