Nyheter

Vad är det för jävla land som vi lever i?

Igår sa Riksdagen JA till lagändringar som ska göra det lättare för polisen att bekämpa RC-industrin (ex. Spice) samtidigt som rättsväsendet får rätt att kränka medborgares äganderätt.
Dopning är dåligt, så därför ska det vara hårdare straff för grova brott. Samtliga närvarande ledamöter röstade ja, förutom Sverigedemokraterna som röstade nej, för att dom vill ha ännu hårdare straff. Jag vill knappt skriva det men så är det bara. Så blev det igår.
I april med hjälp av lagändringarna, så är Jesper Nilssons förtryckare vittvättade och tillbaka på jobbet för att beslagta lagliga substanser av ungdomar.
Hej då Sverige!

Förbudsivrare säger att det är för ungdomars säkerhet. När vi frågat runt bland myndigheter om vilka syntetiska cannabinoider som just då övervägdes för klassificering har responsen varit hemlighetsfull med avvikande svar. Nä, det finns inga upprättade dokument som kan begäras ut. Jaha, vilka instanser och personer är inblandade i processen då? Lika hemligt är det med det.
En sådan lista bör vara hemlig anser många. Det är viktigt det där med signalerna.
Men nu när ens egendom ska kunna beslagtas av en enkel polis så måste väl ändå klassificeringssystemet bli transparent? Den enskilde måste självklart ha rätt att få reda på vilka molekyler som för närvarande granskas och kan leda till beslag.

 

 

Ett narkotikafritt samhälle är viktigare än allt! Så viktigt att vi överlåter lagstiftningen på området till puritaner med taliban-mentalitet, som med utopisk övertygelse manipulerar våra lagar och får betalt för det med skattemedel. Den här kampen är viktigare än tusenåriga traditioner i Anderna, viktigare än beroende som dödar, viktigare än rättssäkerheten och sanningen.

Hur hård lagstiftning är tillräckligt? Ska narkotikalagar endast innebära mer rättigheter till polisen och myndigheters övervakningsbyråer?

När ska svensk polis skifta fokus från botten av narkotikapyramiden till toppen?

Vad är det för jävla land som vi lever i?

Orkesten – Beatrice Ask by boolisch

Länk:

Sveriges Riksdag – Debatt och beslut om förslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.