Nyheter

Vad sysslar egentligen narkotikapoliserna med?

Vad Lennart Karlsson, ordförande för Svenska Narkotikapolisföreningen egentligen säger är att Cannabis.se, som är en registrerad medieorganisation, inte ska skriva om Annika Ljung eller ha åsikter om dennes medverkan i offentliga sammanhang.
Ljung den kontroversiella ledaren för en gatulangningsgrupp som motarbetar rappare, ringer festivaler för att övertala till avbokning och stormar en konsert för att att det spelas musik som handlar om droger.

Elefanten i rummet är att poliser allt som oftast säger helt galna jävla grejer i media. Annika Ljungs blackout i Almedalen (Vill du att din mammas hjärtkirurg är hög under operationen?) är bara toppen av isberget. Varje vecka säger snutar ovetenskapliga och fördomsfulla saker om knark i lokalmedia. Det är faktiskt lätt att vara s k drogliberal idag med denna outsinliga ström av knäppa uttalanden.
Men enligt SNPF är det frågan om drev. Vi ska alltså inte belysa när sådana här dumheter kommer från ledare inom narkotikapolisen?

Onekligen är Lennart Karlsson & co poliser. Det spelar inte så stor roll om det är i tjänsten eller inte som lobbyarbetet genomförs. De är de facto representanter för våldsmonopolet! Vi pratar alltså om organiserade poliser som t ex skuggar Piratpartiets jippo på cannabisdagen (20/4) i centrala Stockholm och påverkar media att föra ut en viss bild av det hela. En bild som passar deras egen agenda och baseras på tvivelaktiga andrahandsuppgifter.

Det avbokade deltagandet på ett seminarium i måndags, med Annika Ljung, är ett annat bra exempel på myglandet från poliser som vill bevara rådande politik. Vi lovar att om det INTE finns en upprättad anmälan om hot gentemot Ljung under de aktuella dagarna, ja då ska vi “göra kaos med” polisen! De ska helt enkelt inte gå att komma undan med att blåsa upp en falsk hotbild och plantera rubriker i nyheterna så där.
Idag twittrar SNPF yvigt och kaxigt med en riksdagsledamot och Piratpartiets partiledare om hotbilden, utger sig för att minsann veta men inte kunna uttala sig. Det går inte komma ifrån att dessa poliser håller på med korrupt myndighetsutövande genom sitt flashande av brickor och utnyttjandet av välvilliga kontakter i media.

Det är ovärdigt en demokrati med poliser som ens uttalar sig om en digital tidnings bevakning och kommenterar politikers inlägg i sociala medier. Att de över huvud taget twittrar med Anders Schröder(Mp), Magnus Andersson(Pp) och Johan Svensson(Pp) är uppseendeväckande! Poliser som på det här sättet håller på med påverkansarbete äventyrar det allmännas förtroende för polisen. Frågan är om det ens är förenligt med deras roll som tjänstemän och representanter för en myndighet?

Det borde krävas tillstånd för poliser att bedriva politisk lobbyism som bisyssla. Anmärkningsvärt är också att den postadress som anges i SNPFs tidning är en postbox tillhörande polismyndigheten i Göteborg.
Hur kan Lennart Karlsson, Niklas Lindroth, Kim Nilvall och Annika Ljung ens separera sina roller? Är de poliser, lobbyister eller kanske både och?

Det här behöver granskas och utredas av en opartisk myndighet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.