Nyheter

Vadå för hot?

Gårdagens snackis blev att Annika Ljung ställde in sin medverkan i en paneldebatt om trygghet i Stockholms klubbliv. Anledningen är att vi i fredags skapade ett evenemang på Facebook och manade till demonstration mot Ljung.
Vi gjorde detta av den enkla anledningen att narkotikapoliser som försöker påverka kultur och politik är en fara för yttrandefriheten! För att få uppmärksamhet skickades mess på insta till Frej Larsson och ODZ som inte ens svarade. 😛

När arrangörerna Södra Teatern och Vice släppte ett pressmeddelande under gårdagen så kom saken ut i media med mörka rubriker om att hot stoppar narkotikapolis från att delta i paneldiskussion. Vissa rubriker pekar ut drogliberaler som ansvariga för hotet. Lokaltidningen Mitti tar upp det i rubriken utan att gå in på det vidare i texten. Stockholmdirekt tolkar det enligt redaktionschefen som att polisen ställt in pga att själva demonstrationen är hotet.

Till TT verkar polisen har uttalat sig märkligt, hotet kommer nämligen inte från en person i den drogliberala gruppen. Hur de nu kan veta det? Kan det vara Frej Larsson som åsyftas? Då är frågan om polisen ställde in gårdagens deltagande för att Larsson ska ha hotat Ljung i februari? Debaclet igår kommenterade rapparen först efteråt på Instagram.

Tyvärr kommer vi troligtvis aldrig få någon mer information om vad detta hot handlade om eller om det ens har skett. För polisen kontrollerar informationen och använder det till sin fördel.

Länkar:

Demonstrera mot Annika Ljung!

Kommentar från oss på Facebook igår

Polisen ställer in Annika Ljungs medverkan i panelsamtal om tryggare nattliv

Skademinimering är inte samma sak som legalisering

 

 

 

One Reply to “Vadå för hot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.