Nyheter

Valet i Nederländerna: Ut med de kristna- in med rasisterna

Nederländernas kristdemokrater (CDA) kommer med största säkerhet inte att ingå i den nya regeringen. Överstepräst och utgående premiärminister Jan Balkekenende avgick som partiledare när valresultatet var ett faktum.
Landet kommer förmodligen hädanefter att styras av den liberalkonservativa Mark Rutte (VVD) i någon form av koalitionsregering.

VVD vann med en hårsmån och får 31 platser i parlamentet. Det socialistiska partiet PvdA kom tvåa med 30 parlamentsplatser. Det främlingsfientliga partiet PVV fick omkring 1,5 miljoner röster och 24 platser i parlamentet.

 

 

Coffeeshop-entreprenörerna Nol van Schaik och Peter Lunk som kampanjat för att kunderna skulle rösta vänster/liberalt är nog nöjda även om en ny regering inte är bildad än.

Nu lär det nog inte förändras till det sämre för coffeeshop-branschen, med tanke på hur det har sett ut under de senaste åren med kristdemokratiskt styre.
Tänk dig vad en valseger för cannabislegalisering i Kalifornien (nov 2010) kan leda till för reformer i det toleranta Nederländerna!

Klapp, klapp! 🙂

Länkar:

Liberal VVD Party wins historic Dutch election

Kampanjen: Coffeeshopstaking.nl

Stängde coffeeshops för att få kunderna att rösta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.