Nyheter

Vaporiserad cannabis lindrar nervsmärtor

Ytterligare en undersökning bekräftar att cannabis fungerar utmärkt som smärtstillare. I en nyligen genomförd kalifornisk studie framgår det att patienter med nervsmärta blir hjälpta av att inhalera förångad cannabis.

Forskarna genomförde ett placebokontrollerat dubbelblindtest för att utvärdera den smärtstillande effekten av förångad cannabis hos patienter som inte erfor smärtlindring vid konventionell behandling. De 39 försökspersonerna som led av centrala och perifera nervsmärtor fick undergå en standardprocedur där de inhalerade mediumdoser (3,5%), lågdos (1,29%) eller placebo. Ingen signifikant skillnad kunde förmärkas mellan de två doseringsgrupperna.

 Små psykoaktiva effekter

De psykoaktiva effekterna var små och orsakade inget obehag hos försökspersonerna och de neuropsykologiska effekterna hade begränsad varaktighet och försvann inom loppet av en till två timmar. Forskningsgruppens slutsats blev att även de lägsta doserna med 1,29% THC kan vara ett bra alternativ till smärtlindring hos patienter som inte responderar på traditionell smärtlindring, eftersom undersökningsresultatet är kliniskt signifikant, d v s att den är användbar i praktiken.

Ingen kognitiv försämring

Dessutom gav de kognitiva testerna med den lägsta dosen vid handen att ingen försämring kunde iakttas, varför man inte kan förvänta sig att cannabisen kommer att ha någon negativ effekt på dagliga funktioner.

Länkar:

Low-dose vaporized cannabis significantly improves neuropathic pain.

New Study: Vaporized Marijuana is a Safe and Effective Pain Treatment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.