Nyheter

Vietnam: Svenska skattemedel går till tortyr av missbrukare

Återigen kommer det fram fakta som visar att behandlingsprogram för missbrukare i sydostasien kränker mänskliga rättigheter. Sverige har bidragit med miljontals kronor till dessa program i Vietnam, något som ligger i linje med svenska knarkkrigares vilja att sprida nolltoleransen över världen.

I en nyligen publicerad FN-rapport från Kommissionen för mänskliga rättigheter så går det att läsa om inlåsning utan rättegång, fysisk och psykisk misshandel samt ovetenskapliga behandlingsmetoder. Enligt FN-experten Juan Mendez som arbetar med tortyrfrågor så borde dessa läger stängas ned omedelbart och bidragen från bl a Sverige upphöra.

Vi har tidigare skrivit om hur svenska staten skickat 11 000 000 kr sedan 2006 så att Vietnameser med beroendeproblem kan sättas i slavläger. Dessutom så har svenska nykteristerna samarbeten med organisationer, t ex i Malaysia som tycker att det är en bra ide med mord och dödsstraff i kampen mot narkotika.

Länkar:
Asian Drug Detention Centers Accused of Torture

UN Report Highlights Abuse as ‘Drug Treatment’

Report of the Special Rapporteur on torture and other cruel, inhuman or degrading treatment or punishment, Juan E. Méndez

Noll tolerans av narkotikafria utopier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.